Älä jätä onneasi sattuman varaan

Minkälaisia tavoitteita sä asetit tälle vuodelle? Jos lupasit jotain ja se on unohtunut jo aikapäiviä sitten, niin ei hätää – et ole yksin. 80% nimittäin retkahtaa uudenvuodenlupauksensa suhteen jo helmikuun alkupuolella.

Uudenvuodenlupausten pitämisen taustalla yksi vahvimpia tekijöitä on se, haluatko todella pysyä tuossa lupauksessa. Siis ihan todella. Onko se unelmasi todella sinun?  Tekisikö sen tavoitteen saavuttaminen sut todella onnelliseksi? Jos se ei ole sulle kovin tärkeää, niin et sä kyllä valitettavasti tule löytämään myöskään motivaatiota sen asian toteuttamiseksi mistään. 

Erilaiset elämänmuutokset vaatii paljon tahdonvoimaa ja päättäväisyyttä, ja jos kyse on jostain sellaisesta, joka ei oikeasti sytytä sussa juuri minkäänlaista intohimoa, niin lähtökohdat onnistumiselle ei ole kummoiset.

Täytyy tuntea paloa, jotta jaksaa innostua ja pyrkiä päämääräänsä kohti.

Manifestointinäkökulmasta me ei voida vain odottaa, että vetovoiman laki toteuttaa unelmamme ja hoitaa homman meidän puolesta.

 

Maaliskuu päättyi juuri, eli neljäsosa tästä vuodesta on kulunut. Jos tosissasi asetit itsellesi vuodenvaihteessa jonkin tavoitteen ja intention, pitäisi joitain askelia kohti tuota tavoitetta olla jo otettuna, vai mitä? Jos et nimittäin vieläkään 0o aloittanut, ja odotat sopivampaa hetkeä, niin kysymys kuuluu: Koska se sopivampi hetki tulee?

Me ihmiset ollaan mestareita viivyttelemään, siirtämään tuonnemmaksi ja välttelemään ratkaisujen tekemistä. Me siirretään mielellämme vaikkapa laihdutuskuurin tai lenkkeilyn aloittamisen ja tupakoinnin lopettamisen seuraavaan maanantaihin, seuraavan kuun alkuun, seuraavaan tammikuuhun. Ikään kuin tuo päätös saisi jonkinlaista lisäpontta ajoittumisestaan näennäiseen uuteen alkuun.

Mutta ei, se ei saa siitä yhtään enempää potkua alleen. Itse asiassa; mitä kauemmas siirrät aloittamista, sitä vaikeammaksi se käy. Mitä nopeammin toimit, sitä nopeammin pääset tuloksiin.

Mieli on siitä nokkela, että mitä enemmän annat sille aikaa, sitä enemmän se ehtii keksiä tekosyitä, miksi ei kannata ryhtyä toimeen – ainakaan vielä, vaan kannattaa nyt ainakin siirtää se aloittaminen edes vielä seuraavaan viikkoon.

Yksi asia, joka tavoitteiden asettamisessa kannattaa ottaa huomioon, on kokonaisvaltaisuus. On nimittäin riskaabelia suunnata kaikki energia vain yhdelle elämän osa-alueelle. 

Jos keskityt täydellisesti vain uraan ja työntekoon, huomaat pian, että terveys alkaa reistata ja ihmissuhteet on jääneet paitsioon. Tai rahallisesti sä oot ehkä saavuttanut kaikki tavoitteesi, mutta muuten sun elämä on tyhjää ja pelkäät kuolevasi yksin ja surkeana. Tai sitten ihmissuhteet on mahtavia ja nautit upeasta sosiaalisesta elämästä, mutta et kerta kaikkiaan saa pidettyä rahasta kiinni – se katoaa tililtä saman tien, kun se on sinne tullutkin, ja joudut joka ainoa kuukausi murehtimaan, miten selviäisit taas laskuista.

Niin, raha. Raha ei tuo onnea, se lause meihin on upotettu niin syvälle, että me osataan se heittämällä unissammekin etu- ja takaperin. Ja totta se onkin. Raha yksin ei tuo onnea. Mutta kun rahan lisäksi myös kaikki muut elämän osa-alueet on kunnossa, niin kyllä varmasti onnellisuutta riittää, vai kuinka? 

Tämä holistinen, kokonaisvaltainen tavoitteiden asettaminen on asia, joka on mun valmennusryhmissä yks säännöllisten tapaamisten kulmakivi. Valmennettavien kanssa mietitään tavoitteet  kahdeksalle elämän osa-alueelle, ja tehdään suunnitelma, miten niihin juuri tässä kuussa päästään.

Niin kuin aiemmin kirjoitin, mieli tulee aina viimeiseen asti keksimään keinoja vältellä uusiin asioihin tarttumista, koska se mielellään pysyttelee vanhassa, tutussa ja turvallisessa. Siksi itselleen täytyy tehdä mahdollisimman selvä ja konkreettinen suunnitelma, johon sitten vain tarttuu eikä jää odottamaan, että aivot saa luotua jonkin nokkelan tekosyyn siirtää sitä asiaa vielä pikkuisen.

Oman elämäsi kuningatar™-valmennuksessa yksi lähtökohta on myös löytää vastaus kysymykseen ”kuka mun pitää olla, jotta saavutan nämä tavoitteeni”. Me ollaan opittu ajattelemaan, että päästäkseen haluamaansa tavoitteeseen täytyy vaan tehdä ja suorittaa tietyt asiat. Mutta oleellisempaa kuin se, mitä sä teet, on se, mitä sä olet. Siksi, vaikka toiminnan tasokin on kriittisen tärkeä, niin lisäksi täytyy myös selvittää, minkälainen ihminen mun tulee olla, miten mun tulee ajatella ja minkälaisia tapoja mun täytyy kehittää, jotta mä saavutan sellaisen unelmien elämän, jossa nämä mun päämäärät on kiinteänä osana.

Lue tarkemmin valmennuksesta täältä ja kysy rohkeasti lisää, vastaan mielelläni.