Sä oot ohjaksissa

Sä et ole sama asia kuin sun ajatukset. Sä oot sun ajatusten ajattelija.

Se tarkoittaa sitä, että sä olet se, joka hallinnoi sun aivoja – sitä tietokonetta sun pään sisällä, joka niin hienosti ja automaattisesti hoitaa aivan uskomattomia asioita. Aivot mahdollistaa sun elämän ja ne mahdollistaa myös sen, että sun ei tarvi erikseen miettiä joka ainoaa liikettä, sanaa tai toimintoa sun elämässä, vaan ne kaikki tulee automaattisesti, koska aivot on niin älykkäät ja hienot.

Se, mikä tässä hienossa systeemissä saattaa jarruttaa sun elämää ja estää sua elämästä täydellä teholla ja niin onnellisena kuin ikinä, on se, että myös sun ajatukset syntyy siellä automaattisesti.  

Jos sä mietit, miksi sun ajatukset junnaa aina negatiivisissa, itsekriittisissä ja masentavissa syövereissä, tai miksi sulla on sellainen selittämätön ahdistava olo tai tunne siitä, että jotain muutakin olis elämässä voinut olla, tai oot yrittänyt manifestoida jotain ehkä vuosikausia, mutta mikään ei vaan muutu, niin siellä taustalla on suurella todennäköisyydellä joku alitajuinen, rajoittava uskomus – tai useampikin – jotka määrittää sen, minkälaisia ajatuksia sun päässä pyörii päivästä toiseen.

Ne ajatukset, joita sun päässä pyörii päivästä toiseen, määrittää sen, mitä tunteita sä koet, miltä susta tuntuu. Ja se, mitä sä tunnet, määrittää sen, mitä sä vedät puoleesi eli mitä sun elämässä tapahtuu.

Ei ole kyse kohtalosta, että sulle ei oo tarkoitettu parempaa. Ei ole kyse siitä, että sä et osaisi olla onnellinen tai että sä nyt vaan olet niin perus pessimisti, että tämän kummempaa ei voisi olla. Eikä ole kyse siitä, että sulta puuttuu jotain oleellista, jotta sä voisit tavoitella mitä tahansa valtavia unelmia, joita sulla on elämäsi varrella ollut.

On kyse vain siitä, että meidän aivot nyt vaan toimii kuten niiden kuuluu toimia, ja se toimintatapa ei millään lailla perustu meidän onnellisuuden lisäämiseen. Aivot ei yritä tehdä meistä onnellisia, vaan ne on keskittyneet pitämään kiinni niistä tutuista, automaattisista ajatusmalleista ja uskomuksista, joiden varassa me ollaan eletty lapsesta saakka. Ja ne tekee sen työnsä hyvin. On myös kyse siitä, että jos sä haluat lisätä omaa onnellisuuttasi tai muuttaa asioita elämässäsi, niin sun täytyy ottaa kontrolli sun ajatuksista.

Kun sä katsot itseäsi peilistä, niin mitä sä ajattelet? Ajatteletko, että siis aivan mieletön ihminen! Kukaan ei olisi koskaan voinut kuvitella miten mahtaviin asioihin mä pystyn, ja mä oon niin vapaa ja onnellinen ja rakastan täysillä itseäni ja kaikkea mun ympärillä! Rakastan elämää, elämä on niin niin niin mahtavaa ja upeaa, ja mulle mikä tahansa on mahdollista! Mä tiedän, että mä saan kaiken, mitä mä vaan ikinä sydämestäni haluan.

Vai ajatteletko jotain muuta? Onpa väsyneen ja kärsineen näköinen ihminen, vanha, ruma, lihava, täydellisen epäonnistunut melkein kaikessa ja niin yksinäinen. Kuka mua rakastais, kun en jaksa edes itse itseäni katsella, elämä on yhtä paskaa ja niin toivotonta. Ja vaikka mä mitä yritän, niin mikään ei vaan muutu. Ja mä vaan haluaisin, että kaikki muuttuu.

Ihan vain muutama vuosi sitten mä olin tämä jälkimmäinen persoona, näillä ajatuksilla varustettuna, ja mä aidosti uskoin, että mikään ei tuu muuttumaan. Että mä olen mahdollisuuteni saanut ja olen ne ryssinyt ja elämässä ei varmasti tuu enää mitään ihanaa koskaan, koska mun kohtalo on kärsiä ja kituuttaa. Enkä mä aidosti voinut kuvitella, että minä voisin koskaan peiliin katsoessani ajatella noin kuin tuo ensimmäinen esimerkki.

Meidän aivot toimii niin kuin ne toimii ja se on hienoa, mutta ne vanhat ajatusmallit meidän pään sisällä tuo meidän elämään vuodesta toiseen vain sitä samaa, mitä ne on tähänkin asti tuoneet. Jos haluaa, että joku muuttuu, niin ei riitä, että yrittää alkaa käyttäytymään eri tavalla. Eikä riitä, että yrittää pysytellä positiivisena ja kirkkain mielin eikä edes se auta, että pitää kiitollisuuspäiväkirjaa.

Nämä asiat on tärkeitä, mutta kaikkein tärkeintä on uskaltaa katsoa syvälle sisäänsä, ja katsoa silmiin niitä muistoja ja kokemuksia, jotka on saaneet mut uskomaan, että mä oon huono, ruma, kyvytön enkä ole ansainnut parempaa enkä osaisi edes tehdä mitään elämälleni.

Sä et ole sama asia kuin sun ajatukset. Ja sä voit oppia kontrolloimaan sitä, mitä sä ajattelet, sitä, mitä sä tunnet ja sitä, mitä sä vedät puoleesi elämässä.