Miten unelmien elämä luodaan?

Mitä on manifestointi? Monelle termi on tuttu jo ennestään. Sillä tarkoitetaan tietoista todellisuuden luomista; ajatuksen, idean tai unelman tuomista fyysiseen todellisuuteen. Voit manifestoida unelmoimasi asiat todellisuuteen, ja tässä apunasi toimii universaali vetovoiman laki. Vetovoiman laki tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että mitä ajattelet, vedät sitä puoleesi. 

Asiat eivät tapahdu sattumalta, vaan sinä joko tietoisesti tai tiedostamatta luot todellisuutesi ajatustesi ja tunteittesi voimalla, ja vedät koko ajan puoleesi sitä, mihin ajatuksesi keskität. Siksi ulkoinen maailmasi heijastelee aina sisäistä maailmaasi. Jos keskityt murehtimaan kaikkea, mikä elämässäsi on huonosti ja valittamaan joka asiasta, niin nuo asiat muuttuvat jatkuvasti yhä huonommalle tolalle. Huono parisuhde, rahatilanne tai terveys muuttuvat entistä surkeammiksi, mitä enemmän vellot surkeissa ajatuksissa ja valitat kurjaa kohtaloasi.

Vetovoiman lakiin ei ole pakko uskoa, se toimii ja on olemassa joka tapauksessa, mutta kun uskot, luot haluamasi asiat fyysiseen todellisuuteen paljon, paljon nopeammin ja vaivattomammin – universumin avustuksella.

Kun tiedostat, että vedät puoleesi sitä mihin keskität energiasi ja mitä ajattelet – joko tietoisesti tai tiedostamatta – niin oivallat myös, että olet itse vastuussa elämästäsi ja onnestasi. Sinussa on mahtava voima sisälläsi. Valjastamalla sen käyttöösi voit saavuttaa mitä vain todella haluat.

Moni manifestoinnista kiinnostunut on todennäköisesti lukenut Rhonda Byrnen Salaisuus-kirjan. Byrne on varmasti maailman tunnetuin manifestointikuningatar ja myynyt tuota kirjaa maailmanlaajuisesti yli 30 miljoonaa kappaletta. Hänen opettamansa manifestointitekniikka on tämä: Pyydä, usko ja ota vastaan. Selvitä mitä haluat, ja pyyntö on tehty. Seuraavaksi ajattele, puhu ja käyttäydy kuin olisit jo saavuttanut sen, mitä pyydät. Ja lopuksi virittäydy vastaanottamisen taajuudelle, ole kiitollinen ja tunne olosi hyväksi.

Kuulostaa helpolta, eikö vain? Kuulostaa itse asiassa liian helpolta ollakseen totta, ja rohkenen sanoa, että sitä se suurimmaksi osaksi onkin. Vähättelemättä yhtään Byrnen ansioita, olen kuitenkin sitä mieltä, että vähän muutakin tarvitaan kuin vain ”pyydä, usko ja ota vastaan”.

Toivomasi asiat eivät vain tipahtele syliisi, vaikka kuinka uskoisit ja virittäytyisit vastaanottavaiseksi. Jotta toivomansa asian saisi manifestoitumaan fyysisessä todellisuudessa, täytyy käyttää myös omaa fyysistä puoltaan ja tehdä konkreettisia tekoja fyysisessä maailmassa. 

Pelkkä pyytäminenkin on meille välillä vaikeaa. Olemme niin kovin ehdollistuneita ajattelemaan, että täytyy olla realistinen eikä sovi unelmoida kovin isoja. Maailma on kurja paikka ja kaikkea ei voi saada ja niin edelleen. Emme myöskään välttämättä oikein tiedä mistä unelmoimme, tai ehkä kuvittelemme unelmoivamme jostain, mutta emme oikeasti edes halua niitä asioita. (Olen kirjoittanut tästä aiemmin täällä.) 

On totta, että pienempiä asioita voi vetää puoleensa ilman suurempia ponnisteluja ja manifestoida lähes huomaamattaan, mutta mitä suurempi unelmasi on, sitä suurempi työ sen saavuttamiseksi täytyy tehdä myös sisäisesti.

Useimpien suurimmat unelmat liittyvät rahaan, joten käytän sitä esimerkkinä. Ajatellaan, että unelmoit lottovoitosta ja haluaisit olla miljonääri. Oma sisäinen maailmasi pyörii tällä hetkellä tällaisten ajatusten ympärillä: rahaa ei ole koskaan tarpeeksi ja pelkään koko ajan, ettei rahat riitä, olen aina ollut tällainen juuri ja juuri toimeentuleva, olen köyhistä oloista enkä oikein usko, että koskaan voisin rikastua. Tällaisesta puute -ajattelusta on lähes mahdotonta ponnistaa vaurauteen, koska dominoiva ajatusmalli ja oma identiteetti asettuu täysin vastakkaiseen ääripäähän.

Vaatii aikaa ja harjoittelua muuttaa itselle epätyypillinen ajattelutapa määrääväksi ajattelumalliksi. Jos joku tietty ajatus tuntuu sinusta vieraalta, värähtelysi ja koko kehosi säteilee sen ulkopuolellesi. Ajatusmalli täytyy ohjelmoida uudelleen, jotta saat värähtelysi muuttumaan. Esimerkkiini palaten; pystyäksesi manifestoimaan miljoonan, sinun täytyy oppia ajattelemaan kuin miljonääri.

Fake it till you make it eli teeskentele kunnes olet saavuttanut tavoitteesi oikeasti. Kun hoet tarpeeksi kauan itsellesi jotain asiaa, alat uskoa siihen. Ja kun uskot, energiasi muuttuu. Tätä työtä ei tehdä vain tietoisen mielen tasolla, vaan on ratkaisevan tärkeää, että olet paljastanut myös kaikki alitajuiset uskomuksesi ja niiden taustat, ja karistanut ne sisältäsi kokonaan.

On myös hyvä huomata, että jokaisena hetkenä sinä joko sallit tai vastustat sitä, mitä haluat. Jokaisella toiveellasi on aina kääntöpuoli. Tässä mielessä seuraavien kahden lauseen välillä on valtava ero: Haluan uuden työn ja En halua enää olla vanhassa työssäni. Jos ajattelet negatiivisen kautta, niin samalla myös huomaamattasi vastustat unelmiesi toteutumista.

Kun keskityt siihen mitä sinulla ei ole, sen sijaan että olisit innoissasi toteutuvasta unelmastasi, rakennat korkean muurin manifestointisi tielle. Sinun täytyy tiedostaa ajatuksesi ja hellästi ohjata niitä manifestaatiota kohti – mutta ei pakottamalla, koska pakko korostaa puutteentunnetta ja synnyttää mielessäsi pakokauhua. Se taas on hyvin kaukana sallimisen tilasta. Pelko, joka syntyy siitä, kun et ole vieläkään saanut sitä mitä haluat, estää lopulta unelmiesi saavuttamisen.

Omista negatiivisista ajatuksista pois astuminen on kovaa työtä eikä tapahdu hetkessä. Yksi tehokas keino ajatusten uudelleenohjelmoimiseen on omien affirmaatioiden eli positiivisten voimalauseiden kirjoittaminen, nauhoittaminen ja niiden kuunteleminen. Muita hyviä konsteja ovat meditointi, kirjoittaminen ja hypnoosi.  

Jos haluat oppia hallitsemaan manifestoinnin taidon ja olet kiinnostunut noiden edellä mainittujen keinojen oppimisesta, niin kannattaa tutustua verkkovalmennukseeni täällä